IDORDRECHT

Unieke IDordrecht tas

Dordrecht heeft nog net geen IDordrecht letters op het Scheffersplein maar dat is slechts een kwestie van tijd! Wat we wel hebben is de unieke IDordrecht tas, met Dordtse relatiegeschenken, cadeaupakketten en souvenirs.

De IDordrecht tas die je in allerlei varianten kunt krijgen met vooral Dordtse producten maakt de toeristen blij, de inwoners van Dordrecht trots en biedt de winkeliers van Dordrecht een kans om meer mensen naar hun winkel te trekken door deze tassen aan te bieden in hun winkel.
ILD1017-Pen-met-schaapje
ILD1015-Schapie-mok
ILD1018-Handdoek-met-schaapjes
ILD1019-Schoolbord-in-de-vorm-van-een-schaapje
100% katoenen tas Het IDordrecht pakket is bedacht in een 100% katoenen tas om een bijdrage te leveren aan minder vervuiling door plastic en verpakkingsmaterialen, dus geen ompakdoos met vulmiddel om de lucht in de doos te vullen. De tas is ingezet uit duurzaamheidsoogpunt en heeft ook in het gebruik daarna een waarde als onderdeel van het pakket als boodschappentas, daar waar er in de winkels geen plastic tasjes meer worden meegegeven. Met de tweekleurige opdruk IDordrecht wordt tevens een verbinding en boodschap uitgebeeld met de stad en de regio Dordrecht. Met vrijwilligers van Studio Blijmakers , worden de bestellingen deels ingepakt en klaar gezet. Dit in het kader van een re-integratie traject voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, die met Studio Blijmakers, in verschillende (kunstzinnige) projecten meedoen.
IDordrecht Producten en samenwerkende partners Alle producten in de tas kenmerken zich door het Dordtse karakter of de Dordtse aanbieder van het product. Zo is bij de koekjes in het pakket de samenwerking met Drechtwerk gezocht. Zij bakken in de vorm van Schapie koekjes en maken chocolaatjes. Zo ondersteunen wij Drechtwerk, een ambachtelijke werkplaats waar 1800 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagtaak én een plek hebben waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen.” Schapie is een Dordts uniek beeldmerk dat als vertaling van de Dordtse schapenkoppenlegende is ontwikkeld. In het assortiment zijn natuurlijk ook een aantal Schapie producten terug te vinden. Met name de sieradenlijn, ontwikkeld in samenwerking met de Dordtse edelsmid Pauline Hoekman is een in het oog springende uiting van dit beeldmerk. Ook de uitleg van de oorsprong van de schapenkoppen als kenmerk voor Dordrecht wordt in een beschrijving toegevoegd aan het pakket. De Pannekoekenmix en de bijenhoning komen uit Dordrecht en bij Stichting Molen Kyck over den Dyck wordt ook met vrijwilligers gewerkt. Deze stichting heeft een Anbi status. Met dit pakket wordt een stukje Dordt promotie vormgegeven, kennis gemaakt met wat Dordt te bieden heeft en worden de Dordtse ondernemers en instellingen die hierbij betrokken zijn ondersteund. Het is een uniek pakket met een unieke boodschap die veel van het moois wat Dordrecht te bieden heeft verbindt.